Matijević kupio "Novotrans"

Industrija mesa "Matijević", vlasnika Petra Matijevića iz Novog Sada, kupila je na aukciji u Beogradu svu imovinu nekadašnjeg novosadskog transportnog preduzeća "Novotrans" po početnoj ceni od 158 miliona dinara (oko 1,5 miliona evra). Reč je o 2,6 hektara zemljišta na Kisačkom putu, gde je i sedište ovog preduzeća, i stanu od 65 kvadrata u novosadskoj Ulici Jovana Dučića. "Matijević" je na aukciji kupio i 2,7 hektara zemlje "Novotransa" u novosadskom naselju Sajlovo. "Matijević" je po povoljnoj ceni kupio "Novotrans", jer je Agencija za privatizaciju procijenila imovinu tog preduzeća na 318 miliona dinara (oko tri miliona evra). Od prodaje "Novotransa" biće namireni njegovi najveći poverioci, oko 180 bivših radnika, kao i ostala pravna lica.

Matijević kupio "Novotrans"Industrija mesa "Matijević", vlasnika Petra Matijevića iz Novog Sada, kupila je na aukciji u Beogradu svu imovinu nekadašnjeg novosadskog transportnog preduzeća "Novotrans" po početnoj ceni od 158 miliona dinara (oko 1,5 miliona evra).

Reč je o 2,6 hektara zemljišta na Kisačkom putu, gde je i sedište ovog preduzeća, i stanu od 65 kvadrata u novosadskoj Ulici Jovana Dučića.
 
"Matijević" je na aukciji kupio i 2,7 hektara zemlje "Novotransa" u novosadskom naselju Sajlovo.

Predsednik Odbora poverilaca Milan Kumović rekao je nakon jučerašnje aukcije da je "Matijević" po povoljnoj ceni kupio "Novotrans", jer je Agencija za privatizaciju procijenila imovinu tog preduzeća na 318 miliona dinara (oko tri miliona evra).
 
Novosadski "Nacionalni građanski" piše da će od prodaje "Novotransa" biti namireni njegovi najveći poverioci, oko 180 bivših radnika, kao i ostala pravna lica.
 
Samo za plate radnika od 2003. godine do 2006. godine dug "Novotransa", bez zaračunatih kamata, iznosi 80 miliona dinara (oko 770.000 evra).
 
"Novotrans" je već pet godina u stečaju, koliko je vremena bilo potrebno da ovo preduzeće sudskim putem povrati zemljište koje je otuđio prethodni vlasnik, s kojim je Agencija za privatizaciju 2005. godine raskinula ugovor o privatizaciji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik